Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

A dolog (1982/2011)

Jeges rémület - Remake vs Remake

2019. január 22. - Terence Bird

screenshot_281.jpg

John Carpenter 1982-ben mutatta be A dolog című filmjét. Ami egyébként egy átdolgozás. "A lény - egy másik világból" kiindulópont alapján készült. Harminc évvel Carpenter filmje után elkészült egy új, üde remake, ami csak egy ici-picit marad le az "eredetitől". 

Néhány norvég kutatóval való összeütközés után az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai befogadnak egy szánhúzó kutyát. A befogadott eb azonban szörnyű átalakuláson megy keresztül, a testébe ugyanis idegen organizmus költözött. Felderítő csapat indul a szomszédos norvég telepre, ahol a romok és a halottak mellett az amerikaiak egy jégből kiásott űrhajóroncsra bukkannak. Nyilvánvalóvá válik, hogy amikor a járművet felszínre hozták, az utasa elszabadult és bármilyen alakot képes felölteni. Miközben beköszönt a rideg sarki tél, rettegés költözik az amerikai bázisra.

the-thing-1200-1200-675-675-crop-000000.jpg

A film ideálisan mutatja be a megfoghatatlan veszélyt, s hogy mindenkiben ott szunyad a gonosz, és az örűlet. 

Sajnos A dolog nem nőtte ki magát olyan halhatatlan horrorfigurává mint például a témán belül az Alien vagy a Predator. Be kell valljam nekem a felsoroltak nem a szívem csücskei, szóval különbül bejött A dolog. A feszültséget, a jeges rémületet mindvégig lehet emóciálni. 

the-thing-2011-4.jpg

A 2011-es film szintén pompás a maga módján, azonban sajnos nem tudta az eredeti közérzetét, légkörét bemutatni, érzékeltetni. És sajna a feledhetetlen jelenetek sokasága is eltűnik a mélységbe. 

Megnézheted, de ne várj túl sokat tőle, egyszeri kikapcsnak jó. Mindenképp a John Carpenter féle verzió mellett teszem le a voksom! 

Eredeti: 8/10

Remake: 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr714582494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása