Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

TOP5 Final Girl

2019. január 30. - Terence Bird

20190130_200805.jpg

Ma elhoztam nektek 5 rátermett final girl-t, akik mind-mind harcba szálltak a pofijukba nevető gonosszal. Lehet szapulni ismét a kommentszekcióban, de a trágár szavakat mellőzük ;)... Ez a lista szubjektív, szóval ha valakit hiányolsz, vagy nem értesz egyet, bátran ird le a te saját toplistád. 

5. Camilla Belle - Jill Johnson (Ismeretlen hívás, 2006)

mv5bmtk0otm3mty4mv5bml5banbnxkftztgwnty3mza5mzi_v1_sy1000_cr0_0_1517_1000_al.jpg

Camilla Belle 2006-ban Jill Johnson (azta, milyen amcsi név) szerepére lett megkeresve a home invasion-slasher mixtura horrorban, az Ismeretlen hívásban. A reményvesztett bébicsősz kalandja nem hozta meg a színésznő számára a nagy bummot, azonban nem mehetünk el a rátermetsége, és színészi játéka mellett. Szóval szurkoltam neki ezerrel. 

4. Karina Testa - Yasmine (Frontiére(s), 2007) 

mv5bmjazodezotg0n15bml5banbnxkftztcwodgxmtewnq_v1.jpg

Egy vérben tocsogó újhullámos francia alkotásban csodálhatuk meg a francia színésznőt, akinek szintén nem érkezett meg a nagy kiugrás. Pedig a 2007-es gore gazdag filmben irgalmatlanul játszott, sőt. Mindvégig rokonszenvezni lehetett vele. A film végén pedig ökölbe szorított kézzel szurkoltam neki. 

3. Marilyn Burns, avagy a Sikolykirálynők, Sikolykirálynője - Sally Hardesty (A texasi láncfűrészes mészárlás, 1974) 

marilyn-burns-texas-chainsaw-massacre.jpg

Maga a testet öltött sikoly, maga a királynő! Marilyn Burns a kultklasszikus láncfűrészesben mindenkit lehajított a vászonról a színészi játékával, a film végén pedig láthatjuk ahogyan, szép, komótosan elborul az elméje. Na, de sajnos ő sem lett egy hatalmas hírnevet szerző Hollywood-i színésznő. 2014 nyarán hunyt el. 

2. Jessica Biel - Erin (A texasi láncfűrészes, 2003) 

mv5bmzdkmje3zjetotdhzs00ywq4lwi5mmqtyzawy2njndnkmmuwxkeyxkfqcgdeqxvymjm0odm0ndk_v1.jpg

A láncfűrészes széria két tehetséges final girl-el is gőgöskődhet. Jessica Biel ugyanis egy hangyafasznyival jobban játszott az előzőleg említett Marilyn-től, a megtörtség, s a félelem kiült az arcára. Bár a fülsértő sikolyokat hiányoltam, de egy remek színésznő. Netán ő az aki a "leghíresebb" a listából, pláne úgy hogy Justin Timberlake derűs felesége. 

1. Emilie De Ravin - Brenda Carter (Sziklák szeme, 2006) 

hillshaveeyes2006.jpg

Nem tudom hogy ő mennyire számít szimpla, klasszikus final girl-nek, ezzel szemben nem mehetünk el a színészi játéka mellett, főleg a film csúcspontjánál, a lakókocsis jelenetnél, mikor Brenda is kap rendesen az eltorzult, beteges hajlamú bányász emberektől. A riadalom, a zokogás, a sokk, mind-mind dícséretre méltó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr8414599200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása