Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Clownhouse / Halálosztó bohócok (1989)

2019. március 22. - Terence Bird

A bohócok kettős érzéseket képesek kiváltani az emberekből: vannak akik imádják a komolytalan, mindig életvidám bohócokat és vannak akik viszolyognak ezektől a szétkent képű, néha már-már túl ijesztőre sikeredett "hangyás" emberkéktől. Én az utóbbiba tartozom, hísz miért bízhatnánk egy olyan emberben, aki még a valódi arcát se mutatja meg. Ezért gondoltam is, hogy kapok egy slasher szerű komoly izgalmakat kiváltó vérfagyasztó másfél órát.

backdrop-1920.jpg

Három fiútestvér, Randy, Geoffrey és Casey átlagos amerikai életüket élik. Egy nap megérkezik a városba a cirkusz ahova Randy felügyeletével, mind három kölyök elvonulhat. A látogatás legnagyobb gikszerje hogy a legkisebb fiú retteg a bohócoktól, ami előadás közben mindenki számára kiderül. Eközben zavargások történek a közeli Elmegyógyintézetben és kiszökik három páciens. A három ápolt meg is öl szintén három a cirkuszban dolgozó embert, hogy majd bohócnak öltözve ámokfutásba kezdjenek, ami leginkább a fivérekkel való kergetőzés tesz ki.

A Halálosztó bohócok esetében nem lehet következetesen végigondolt slasher koncepcióról beszélni, nincs értékelhető színészi játék, viszont van egy nagy adag gyermekien naiv báj és esetlen suspense. A látványvilága nincs eltúlozva, természetes. A bohócok is kellőképen hátborzongatóak. A legnagyobb baj a filmmel az hogy jóformán vérmentes és ha van is vér iszonyúan világos. A halálesetek is az ötlettelenség határát súrolják. Bár valami csoda folytán még se torkollik teljes unalomba, azonban a kötelező kliséket nem ússzuk meg, például a rendőrség felhívásánál.

mv5botm1ngnkzmytodmzyy00yzc2lwe4ntgtnzg5ymu5mjflyjg3xkeyxkfqcgdeqxvymzu4odm5nw_v1.jpg

Sajnos semmi kiemelkedő nincs a történetben és megoldásaiban, mindenből süt a középszerűség. Persze akad azért egy-két jól eltalált jelenet. A Halálosztó bohócok hátborzongató hatást is tud kelteni, és persze vannak jó pillanatai is, de ez éppen csak közepesnél jobb.

Szórakozást is nyújthat egy fáradt késő esti horrorfilm nézéshez, bár a nagy horror rajongóknak nem fog meglepetést okozni. Igazán kár érte, de így már értem, miért nem vált kultslasherré ez a film. Ez csak sajnos egy újabb 80-as évekbeli tucatslasher. Egyszer meg lehet nézni, tényleg jól szórakoztam rajta és nem is vártam el, hogy valami nagy sztorit kapok, de ennél azért mégis többre van szükség. 6.5/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr3114709143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása