Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Az 5 Legjobb Slasher Film

2019. január 11. - Terence Bird

30.jpg

A slasher műfaj a 80-as években élte fénykorát, ugyanis tucatszám véres, és hatásvadász alkotás jelent meg évente. És persze ha sikeres volt egy-egy film a pénztáraknál automatikusan szülte a folytatások tömkelegét. Ha valaki nem tudná a slasher olyan horrorfilm, amiben álarcos (vagy nem) gyilkosok jellegzetes fegyvereikel mészárolják le a néhol segghülye, néhol igazán magas intelligenciával rendelkező szereplőinket. A múvi végén pedig a hősnő harcos amazonként szembeszáll a gyilkossal vagy a gyilkosokal. 

Messze nem mondható el hogy láttam az összes slashert, azonban a műfaj fontosabb darabjait igen. A folytatásokat azonban mellőzném. Így állt össze ez a lista.

1. A texasi láncfűrészes mészárlás (1974, 2003)

texas_chainsaw_massacre_1_poster_08.jpg

Koszlott benzinkút, autókázó fiatalok. Már a nyitó képsorok gondoskodnak arról hogy egy elmebeteg rémálmot fogunk látni: rothadásig aszalódott férfi, egy hátára fordult tatu, a rádióból pedig erőszakos események szólnak. Mindez megadja a kezdő hangulatát a mozinak. Remek film, és örökzöld klasszikus mindenkinek meg kell néznie legalább egyszer! Évtizedek múltán is hatással van a befogadóra. A 2003-as feldolgozás is nagyon jól sikerült. Marcus Nispel pedig létrehozott egy olyan horrort ami méltó az eredeti elődjéhez! 

2. Sziklák szeme (2006)

hills-have-eyes-2006.JPG

Tipikus amerikai család vakációra indul lakókocsijukkal, át a mexikói sivatagon. Majd defektet kapnak. Az éjszaka leszálltakor mutáns kannibálok mészárlásba kezdenek... 2006-ban mozikba kerülő Sziklák szeme kellemes meglepetés volt. A film erősen beletartozik a torture porn műfajába, ugyanis rengeteg perverz, és megrázó jelenet van jelen, gondoljunk csak az éjszakai lakókocsis leszámolásra vagy hogy az egyik áldozat fejét nemzeti zászlóval szúrja át, a cseppet sem egészséges torz bányász klán. Rendkivül erős mozi, szórakozást fog nyújtani és egyben elgondolkodtat. 

3. Just Before Dawn (1981)

838full-just-before-dawn----------------------------------_1981_-screenshot.jpg

Öt fiatal kempingezni indul a hegyekbe. Azonban útközben figyelmezteti őket egy környékbeli lakos, hogy nem ajánlatos felmenni, és azonnal forduljanak vissza. De a fiatalok fittyet hánynak rá. Pedig egy tébolyult gyilkos tevékenykedik arrafelé. Kapunk pár fiatalt, és egy Spoiler! Spoiler! Spoiler! Vagy kettő gyilkost. A hangulat nagybetűs, a gyilkos(ok) pedig kellően hátborzongatóak. Nézd meg, nem bánod meg! 

4. Rémálom az Elm utcában (1984)

oct-7-nightmare-elm-street-1984.JPG

Egy Tina névre hallgató lányt egy emlékezetesen megkoreografált jelenetben a pizzaarcú hentes, Freddy Krueger megöli. Ezek után mindenki a meggyilkolt lány barátját gyanúsitja, azonban Nancy már sejti az igazságot. És nincsen biztonságban... sem ő, sem a barátai. Mindig örömmel tölt el ha újranézem a 84-es részt, na meg persze a zs kategóriás folytatásait. Nem mehetünk el szó nélkül amellett hogy Freddy Krueger mára már a popkulturális élet egyik ikonja. Lehet hogy megkopott, de még mindig nagyon szórakoztató. 

5. Péntek 13. (1980) 

friday-the-13th-1980-di.jpg

1980-ban, két esztendővel a Halloween után, a Paramount Pictures előállt egy saját horror-filmszériával, ugyanazzal a koncepcióval, azonban más megközelítéssel. Egy világszerte ismert babonát próbált vércseppekbe gazdag rémálommá transzformálni Sean S. Cunningham. Ami sikerült is neki. Zombi, csónak, és egy nagyon jó horrorzene! Klasszikus!

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr9714557150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása