Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Elfeledett klasszikusok I.

2019. január 04. - Terence Bird

My Bloody Valentine (1981) 

mv5bmgfjowq5ndqtnzlkny00oty0ltllymitmju1zgniowrmmzm1xkeyxkfqcgdeqxvymtqxnzmzndi_v1_uy268_cr1_0_182_268_al.jpg

Mai kritikánk tárgya miatt okvetlenül vissza kell utaznunk a '80-as évek legelejére... Mióta megtudtam hogy a 2009-es Véres Valentin egy remake, azóta próbálom megnézni az 1981-ben készült eredetit. Nem is csalódtam. Igaz, nem fröccsög benne hektószámra a vér, ezért nem is fogja minden horrorrajongónak elnyerni a tetszését, de mégis jelen van a nagybetűs Hangulat. 

Történetünk egy kis bányászfaluban játszódik. Ahol helyi lakosság már kereken 20 éve nem ünnepli a Valentin-napot. Mivel anno szörnyű dolgok történtek... A helyi legenda szerint egy elmebeteg bányász, Harry Warden, bosszút áll azokon az embereken akik egy bányabaleset közben cserbenhagyták és megtiltotta hogy a helyiek valaha is ünnepeljék a baleset napját, vagyis a Valentin napot, Február 14-ét. A helyi fiatalok azonban magasról tojnak a legendára, és ők igenis megszeretnék ünnepelni a Bálint-napot. Ez azonban nagyon rossz döntés volt, hísz egy bányászruhát viselő csákányos örült kezd vadászni a fiataljainkra...

1981-ben tombolt a slasher-láz, és sajna ez miatt a film nem nyújt többet mint, az akkori hasonszőrű filmek, mégis valamiért egy érdekes darab. Már maga a cím is egy speciális dátumot jelöl, ami a korszak legismertebb filmjeit idézi. Azonban a film különbőzik például a Péntek 13.-tól. Talán a kicsit (!) durva és ötletes halálnemek miatt, vagy a '80-as évekbeli horror hangulat... bár ez a Péntek 13.-ban is megtalálható... nem tudom. De az biztos hogy a gyilkos külleme nagyon jól sikerült!

harry81d.jpg

Egy bányászruhában flangáló pszichopata, kinek nem maradna meg az emlékébe? A bányák mélye kiváló helyszín, és erős atomszférával bír. A színészek közepes teljesítményt nyújtanak. A zenei aláfestést néha észre se vettem, vagyis nem a legkülönlegesebb. A gore mondjuk dícséretre méltó, de senki se számítson egy hatalmas vérengzésre... a sztori pedig egy slasher horrorfilmhez képest jól összerakott. 

Nehezen tudom eldönteni hogy a remake vagy az eredeti tetszik-e jobban? Mindkettő izgalmas, az biztos, ám lehetséges hogy nekem egy picit jobban tetszett a 2009-es feldolgozás. Iparos munka, de mégis élvezhető... pluszban kapsz még egy remek küllemű gyilkost... Egyszer-kétszer meg lehet tekinteni...

7/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr1614535274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása