Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Just Before Dawn (1981) - Villámkritika

2019. április 27. - Terence Bird

A slasher a horror egyik méltán híres alzsánerének számít, ami számtalan nagyszerű, vagy kevésbé nagyszerű alkotással ajándékozta meg a nagyérdeműt (Az első deklarált slasher alkotás a Black Christmas volt, Bob Clarktól, 1974-ben, és a Texasi láncfűrészes mészárlás, Tobe Hoopertól, innentől kezdve nem volt megállás: Halloween, Péntek 13, Rémálom az Elm utcában) A slasher filmek fősodrásában elrejtőző gyöngyszem, a Just Before Dawn, nem titok, a 80-as évek eleji slasher hullám keretein belül készült, és nem is akar több lenni ennél. 

mv5bowe0mjyyowetoti1ny00mza2ltliymutmtrlngq5ztcynzjlxkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

Öt tinédzser kempingezni megy egy elhagyott hegyre, ahol azonban egy őrült gyilkos területére tévednek.

Jeff Lieberman letette a névjegyét a slasher horror zsánerben. Bár a film hozza az alacsony költségvetésű horrorok szépséghibáit, azaz mesterkélt színészi játékok, és gyenge dialógusok jellemezték az alkotást, de mindezek ellenére sem lehetett húzni a szánkat a végeredményt látva. A film nem nyújt többet, mint az akkori hasonszőrű filmek, ám mégis a maga nemében élvezetesnek mondható. Egyszóval az alapvetésben nincs sok eredetiség, de azt már megszokhattuk, hogy a slasherek nagy része nem emiatt lesz élvezetes. 

Mindent egybevetve, A Just Before Dawn egy mozgalmas, izgalmas alkotás, még ha nem is hibátlan. Minden kiforratlansága ellenére Jeff egy igazán szórakoztató és élvezhető filmet hozott össze, igaz, mindenki tetszését így sem fogja elnyerni. Elsősorban a slasher filmek szerelmeseinek ajánlott. 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr7414789038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása