Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Black Christmas [1974]

2018. december 24. - Terence Bird

Itt a karácsony, ezért törvényszerű hogy minden évben lejátszanak egy pocsék filmet. Nem, nem a Reszkessetek betörőkre gondoltam, mert azt még én is szeretem. Ám mégis ez a szívetmelengető ünnep mellé odahelyezhetünk egy-egy horrorfilmet. Mert ugye sokan unjuk a szokványos, csöpögős mozikat. Ezért ha valami másra, valami újra vágyunk akkor itt a Fekete karácsony, egy néhol komor, néhol humoros, és néhol feszültséggel teli horrorfilm. Vagyis az első slasher. Bár szerintem a The Texas Chain Saw Massacre az első slasher, de mindegy. 

black-christmas-crop-1.jpg

Az 1974-es horrorfilm részben valós eseményeken alapul: A helyszín egy leánykollégium, a bentlakó diákok már a karácsonyra készülnek, vagyis szorgosan pakolnak hogy hazamehessenek. Ám egy perverz, rejtélyes telefonáló zargatja őket. Majd az elmebeteg tizedelni kezdi a csajokat. 

bxmas-slider_1.jpg

Bob Clark egyik első filmjéről van szó. Amely lefektette a slasher-horror alapokat, ám mégsem folyik literszámra a vér. A rendezése mesterien egyedi, amely olyan filmekhez adott ihletet mint a Halloween, és a When a Stranger Calls. A velőtrázó atomszféra is megvan, ám van valami kis gubanc! Sajnos Bob túlhúzza a játékát. A felvezetés enyhén szólva unalmas, ám mégis megfog az a sötét légkör. De, hála van pár humoros jelenet ami feloldja a feszültséget. Nem tudok a filmre haragudni, egy bejgli mellé jó kis szórakozás, ám ne számítsunk arra hogy vérrel lesz áztatva a képernyőnk. Szóval ha unod a giccset, nyugodtan nézd meg, legalább egyszer megéri. 

7/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr6614513346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása