Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

2019. július 30. - Terence Bird

halloween-4-the-return-of-michael-myers-at-halloween-horror-nights-2018.jpg   A Halloween III csúfos veresége után a producerek úgy döntöttek, érdemes kicsit pihentetni a szériát. Bár az előző rész nem szerepelt túl rosszul a kasszáknál, a világméretű özönvízzel egyenértékű negatív nézői reakciók és kritikák miatt még csak sovány vigasznak is nehezen volt nevezhető a mérsékelt anyagi siker. Így a stúdiónak nem maradt más választása, feltámasztották halottaiból a horror történelem egyik legkultikusabb gyilkosát, Michael Myerst.

  Tíz évvel a Haddonfield-i mészárlás után mindenki Halloween ünnepére készül, nem sejtve, hogy a két lábon járó gonosz, Michael Myers visszatért. Egyedüli célja, hogy végezzen Laurie lányával, saját unokahúgával, na meg mindenkivel, aki keresztezi az útját.

  Már a második rész során érezni lehetett az egyre felkapottabb slasher divathullámot, ez azt jelentette, hogy az egymástól némileg eltérő másolatok mind-mind többet, jobbat, nagyobbat, durvábbat akartak kínálni John Carpenter klasszikusánál, ami igazi megkerülhetetlen mérföldkő a horror zsánerében. Így ha nem is tudták felülmúlni minőségben az első Halloweent, goreban azért irdatlan mennyiségű ellenfele akadt. Viszont a Halloween 4 sokkal szerencsétlenebb helyzetben volt, mivel 1988-ban jött ki, a slasher alműfaja jelentősen gyengülni kezdett, és már nem állt messze attól sem, hogy az utolsókat rúgja. A nézőközönség szinte már mindent látott, nehéz lett volna nekik újat mutatni. Mindemellett az olyan, Michael Myers után megszületett horror ikonok, mint Freddy Krueger, vagy Jason Voorhees sokkal fogyaszthatóbb, véresebb kalandot kínáltak a zsáner szerelmesei számára. Szerencsétlen Michael talán kissé háttérbe szorult, és nem igazán tudta felvenni velük a versenyt. Az a rémalak, aki egy évtizeddel ezelőtt beindította a gépezetet, immár halovány másolata lett önmagának, ebből kifolyólag a Halloween 4 sem más, mint egy szokásostól jelentősen nem eltérő és vérszegény slasher. Ettől függetlenül igenis nézhető darab, ráadásul Michael unokahúgát megszemélyesítő Danielle Harris színészi játéka nagyon jó, és kellően hiteles, Dr. Loomis más néven Donald Pleasence is próbálja menteni, ami még menthető.

  Néhány jól sikerült feszült jelenettel, néhány ötlettelen és unalmas gyilkossággal és néhány figyelemfelkeltő, izgalmas szegmensel (amikor a redneckek tudomására jut hogy Michael újra gyilkolja és írtja a populációt haddonfieldben, felfegyverkezve elindulnak, de rossz embert lőnek agyon véletlenül) megtűzdelve a negyedik rész igazából még adja magát. Kliséi ellenére is, hatalmas sikert aratott, mozikban kasszát robbantott, ami értelemszerűen folytatásokat is szült. tehát tulajdonképpen innentől számítható Michael Myers karakterének totális “kiherélése”, és sírba taszítása.

  Mindent összegezve egy sokkal gyengébb folytatása, az eredeti Halloweennek, de a legrosszabbnak semmi esetre sem mondanám. Egyszer nézhető, szórakoztató darab.

 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr2914987796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása