Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Haute Tension / Magasfeszültség (2003)

2019. április 13. - Terence Bird

A slasher műfajon belüli egyik kedvencem, és egyben a legmegosztóbb darab bemutatására szántam el magam. A 2003-as Magasfeszültség Alexandre Aja második nagyjátékfilmje, amely a a francia újhullámú extrém műfaj első darabjának mondható.

b93281419336620082.jpg

Marie és barátnője, Alex egyetemista. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a francia alföldön, a semmi közepén áll. A két barátnő nyugovóra tér, ám már az első éjszakán egy rejtélyes sorozatgyilkos tör rájuk. Alex és Marie minden erejét összeszedve harcolni kezd a túlélésért.

A jó horrort onnan lehet megismerni, hogy egyik-másik képsora napokkal később is bevillan, és nem csupán a zsigeri erőszakra, de a szereplőkre is emlékszünk. Ez elmondható a Magasfeszültségről is, ami elvarázsol, annak ellenére, hogy premier plánban láthatjuk részletességgel, ahogyan egy családot brutálisan lemészárolnak. A film nem kegyelmez, a gyerekek sem szentek, a kissrácot is megölik. A benzinkutas jelenetben annyi a feszültség, hogy a néző már irgalomért könyörög. Íme az iskolapéldája hogy hozzunk ki egy ízig vérig egyedi horrorfilmet költséghatékonyan kreativítással. Nagyon okosan felépített filmről van szó. Helyenként pedig a frászt is rá tudja hozni az emberre, emellett valami elképesztően véres és brutális is a film, szóval a horror összes kötelező kellékét hozza.

mv5bmtk0ndyxnzc0n15bml5banbnxkftztcwntkwnzgwnq_v1_sx1500_cr0_0_1500_999_al.jpg

De nem csak ettől jó a Magasfeszültség. Nem itt többről van szó. Hiszen itt olyan pszichológiai csatáknak lehetünk szemtanúi, hogy ihaj. Egy lassú feszültségfokozó dallamot használtak a készítők, mely pszichés hatást és vérfagyasztó légkört kelt. Szóval sok minden adott, hogy a székből jó szájízzel álljunk fel a film után.

Minőségi filmről van szó és a franciák mindig tudnak valami pluszt hozzáadni filmjeikhez. A gyönyörű operatőri munka, a vérfagyasztó gyilkos, a remek alakítások és a hátborzongató végkifejlet magával ragad. Alexandre Aja nem tétlenkedik ha horrorfilmről van szó, az évezred egyik legjobb horrorja, nálam egyértelműen 10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr8714761980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása