Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Eden Lake - Gyilkos kilátások (2008)

2019. február 11. - Terence Bird

showimage.jpg

Számtalan horror film készül egy kaptafára a 21. Században, nincs új ötlet és a műfaj is elcsorbult. Azonban van valamennyi reménysugár, a sugár egyik darabja nem más mint a 2008-ban bemutatásra kerülő Eden Lake. Most, a film megtekintése után, dühtől spriccelve írom a sorokat. A rendezőnek eredményesen sikerül felkúrni az egyszerű néző agyát, akár az enyémet. Nem azért mert olyan rossz a film, hanem mert egyszerűen idegörlő, és ez volt a rendező célja.

Egy fiatal pár egy bányatóhoz utazik a hétvégére egy romantikus kiruccanás erejéig. Minden szép és jó, azonban a nyugalmas, meghitt kirándulásba egy helybéli kamaszbanda bellerondit. Lassan és sajnos túl későn, de ráébrednek, hogy egy olyan kalandba csöppentek bele, amit egyáltalán nem biztos, hogy élve vagy egy darabban megúsznak.

mv5bmdazmznjowutnzi2yi00yzq2lwizntitodg5ymexmze0zwe1l2ltywdll2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjqznti5nti_v1.jpg

Pozitívumként könyvelhető el, hogy a film az elejétől a végéig hiteles tud maradni. A pitiáner sérelmek kibontakozása és az erdő mészárszéké alakulása a nézőt iszonyú lelkiállapotokba taszítja. Akár el is képzelhető hogy a sztori valóságban is megtörténhet. A karakterekről épp eleget tudunk meg, sikerült szerethető figurákat összehozni. Az Eden Lake hangulata a film felétől kezdve kimondottan nyomasztó és kellően brutális. Azonban nem egy hibátlan megkerülhetetlen filmtörténeti mérföldkő. A gyerekszínészeket néhol elég ripacsnak éreztem, főképp a bandavezért. A film eleje pedig kissé vánszorgos, és komolyan vehetetlen. Összességében elég jó, egyszer mindenképpen nézhető mozi. A megszokott klisékben és a feszültségben sincs hiány. Bicskanyitogató, helyenként felkavaró munka, amely talán egyszer klasszikussá válik. 

8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr3214621442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása