Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Boldog születésnapom! / Happy Birthday to Me (1981)

2019. február 10. - Terence Bird

maxresdefault_4.jpg

Az 1974-es Fekete Karácsony és a négy évvel későbbi Halloween, megalapozta a slasher műfajt és a sorozatgyilkosok ünnepnapokon való aktivitását, hogy aztán a '80-as évek első felében az ünnepségek teljes erővel zuhanjanak az arcunkba (1980 - Péntek 13, 1980 - Szalagavató, 1981 - Véres Valentin, 1984 - Csendes éj, halálos éj). Ezen ismert alkotások között, egy kevésbé ismert, kanadai slasher is fellelhető, a Boldog születésnapom! című mozifilm. A filmet az a J. Lee Thompson rendezte, akinek a nevéhez köthető a 4.-5. Majmok bolygója, a Navarone ágyúi, a Mackeena aranya, és rengeteg más alkotás is, viszont a horror műfajában nem alkotott igazán híres művet.

Ennek ellenére a Boldog születésnapom! egy elég figyelemre méltó alkotás. A történet a lehető legegyszerűbb. Van egy gazdag szülők gyerekeiből álló tini közösség, melynek tagja Virginia, aki a történet főszereplője és akinek közeledik a születésnapja. Egy titokzatos sorozatgyilkos áldozatait szedi Virginia ismerettségi köréből. Elképzelhető hogy a gyilkos célja, a születésnap vérfürdőbe taszítása?

mv5bzthjmgjiy2mtymi4nc00nwizltg2nzytzdu0m2e3otu0nmflxkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc_v1_sx1777_cr0_0_1777_999_al.jpg

A történet tényleg a megszokott, Thompson érezhetően merít a '74-es Fekete Karácsonyból, de némi Péntek 13 áthallása is van a filmnek. A hangulat tipikus '80-as évek eleji slasher, azok ebben, sosem tudtak mellé lőni, természetesen itt sem. Ami igazán ütős a Boldog születésnapom!-ban, az a halálesetek változatossága és ábrázolása. Gyilkosunk eszközökben nem válogatva, olykor Jasont megszégyenítő módon henteli a népet, meglehetősen gore végeredménnyel. A látvány csodálatos, a lelkesedés ezen a ponton, nagyon visszatükröződik. A színészekre felesleges kitérni. Hentesárú minden szereplő, és pont ennyi színészi játékot is igényel a produkció.

A filmet nagyon szívesen ajánlom a trancsír, a slasher, vagy a '80-as évek rajongóinak.
És hogy miért ez a magas pontszám? Spoilerezni nem akarok, nézzétek meg a filmet!

8/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr2014617772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása