Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Slender Man - Az ismeretlen rém kritika

2018. december 28. - Terence Bird

 A következőkben a Slender Man című filmet szeretném bemutatni nektek.

slenderman_1125272.jpeg

Az ezer sebből vérző forgatókönyv egy totálisan átélhetetlen, zsibbasztó történetet mesél el zavaró időbeli ugrándozásokkal, tini horroros klisékkel, illetve ellenszenves, szerethetetlen és a jellemfejlődést hírből sem ismerő főszereplőkkel, akik testi épségéért még csak nem is szívesen izgul az ember. Bár egy 16-os karika minden horrorfilmnél gyanús, még a fentieknél is nagyobb probléma, hogy a Slenderman-film kicsit sem ijesztő, úgy foszt meg egy adottságait tekintve félelmetes horror karakter a legfontosabb képességétől, az ijesztgetés hatalmától, hogy még nézni is fáj.

A film alatt végig abban bíztam, hogy majd legalább a befejezés értelmet ad a szenvedéseimnek, de csúnyán ráfáztam a naivitásomra, mert a történet végén sem kapunk magyarázatot semmire. Nincs feloldás, a befejezés nem old meg semmit, nem tudunk meg semmit Slendermanről – mondjuk az eredettörténetéről, hogy ki ő, és mit akar a gyerekektől, vagy miért nőtt ilyen szép magasra, és miért nincs arca –,  de még a jelenségről sem, a sztori ki sem kacsint a valóságra, például a wisconsini késelésre, csak eltelik másfél óra az életünkből, és tényleg nem derül ki semmi.

 A sztori végén nem fékezik meg, nem győzik le csellel, erővel vagy fortéllyal a gyerekrabló Slendermant, szimplán csak elfogynak a főszereplők. Például eltűnnek, de hogy hová, az rejtély marad –  és nem az izgalmasabbik, hanem a dühítőbb fajta. És hiába értem én, hogy a film azt akarja üzenni, hogy a félelem egy önmagát gerjesztő, többnyire a fejünkben élő konstrukció, ha ebből az üzenetből lényegében semmi nem jönne át, ha a végső narráció nem rágná ezt a szánkba.

Végül pár szó magáról a történetről:

A történet elején négy lány brahiból megnéz egy nyugtalanító videót a neten, amivel jól magukra szabadítják Slender Mant. Eleinte csak rémálmok gyötrik őket, de miután egyik társuknak nyoma vész, rájönnek, hogy komoly fenyegetéssel állnak szemben, ezért megpróbálják felderíteni azt, hátha arra is rájönnek, hogy győzhetik le. Csakhogy minél többet foglalkozol a Slender Mannel, az annál inkább rátelepszik a lelkedre...

Összességében egy 10-es skálán nagyon jó indulattal is 4-es osztályzatot kap tőlem.

Leginkább egyszeri megnézésre alkalmas film, de borzongást és hidegrázást ne várjunk tőle.

Laci

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr1814518850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Négyes_ 2018.12.30. 01:21:18

Egyetértek! Az IMDb-n 3.2 pontot kapott eddig 15 ezerszavazat alapján. Nagyon gyenge "matiné-horror".
süti beállítások módosítása