Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Mi

2019. június 16. - Terence Bird

Jordan Peele, a Tűnj el! direktora, új mozija, a Mi eléggé erős menetnek tűnt, és az előzetese sem ígért mást, mint színtiszta őrületet. Sajnálatos módon nem fogok beszélni túl pozitívan az alkotásról.

us_fb.jpg

Miután sokkolta a kortárs popkultúrát és új mércét állított fel a provokatív, társadalmi kérdéseket feszegető horror műfajában első rendezésével (Tűnj el!), az Oscar-díjas Jordan Peele egy újabb eredeti rémálommal tér vissza, melynek írója, rendezője és producere is. A napjainkban az észak-kaliforniai tengerparton játszódó történetben Adelaide visszatér gyermekkori otthonába férjével és két gyermekükkel. A nőt egy megmagyarázhatatlan és feldolgozatlan gyermekkori trauma kísérti, és most különös egybeesések sorával találja szemben magát. Paranoiája fokozódik, ahogy egyre biztosabb lesz abban, hogy valami rossz fog történni a családjával. Miután eltöltenek egy feszült napot a barátaikkal, Tylerékkal a tengerparton, Adelaide és a családja visszatérnek a nyaralójukba. Amikor besötétedik, Wilsonék észreveszik egy család sziluettjét, akik egymás kezét fogva állnak a kocsibejárójuknál, és furcsán ismerősnek tűnnek...

Peele egy meglehetősen erőtlen produkciót szállított, kaptunk egy színtelen-szagtalan-semmilyen valamit, ami tök unalmas lett. A készítőknek azt sikerült elérnie, hogy ne legyen élvezhető mindaz, amit a képernyőt láthatunk. A Mi ugyanis nem volt képes felvonultatni olyan karaktert/karaktereket, akiért/akikért szorítani tudtunk volna. A színészek jól játszanak, a probléma az, hogy az eljátszandó karakterek primitívek és bugyuták. Számos esetben éreztem úgy, mintha a produkciót csak egy hajszál választaná el attól, hogy átváltson egy vígjátékba. 

mv5bmtk0oty2mdiwml5bml5banbnxkftztgwmzy0nzg2nzm_v1_sx1777_cr0_0_1777_948_al_0.jpg

Ami pedig az ijesztgetéseket illeti, és pozitívumként emelhető ki, az hogy egy darab jump scare sincs, semmiféle erőltetett jelenet, csupán a helyzetből adódó alapvető rémület, és az okosan használt kamera (A kameramunka különösen ügyesen segíti a feszültséggel teli hangulatot.)

A Mi végül inkább egy kihagyott ziccernek mondható alkotás lett, ami ha egy jó rendező kezébe került volna, akár instant klasszikusá is válhatna. Nem rossz film, ráadásul igen kemény és elgondolkodtató kérdésekkel foglalkozik, ami ad egy komoly töltetet is a filmnek, és ezáltal más szintre helyezi ezt az átlagos thrillert. Bár bizony elég unalmas, és logikailag is akadnak buktatók. Jobb lett volna, ha nem üres tekintettel kelek fel a monitor elől. Nagyon kár érte, de egy próbát mindenképpen megér a Mi. 5/10

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr2914896798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása