Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Sziklák szeme [1977, 2006]

2018. december 26. - Terence Bird

Rengeteg olyan horrorfilm van ami kapott remake-t. Hol jobbat, hol rosszabbat. Wes Craven a karrierje kezdetén rendezett egy olyan filmet, amelyet már sokan elfeledtek, mégis klasszikus lett. Majd az a klasszikus kapott egy újragondolást, egy vadabbat és sokkolóbat. De most lássuk az eredetit, hogy sikerült...

second_comings_hills.jpg

The Hills Have Eyes [1977]

Wes Craven második rendezése az 1977-es Sziklák szeme volt. Amely már a feledés homályába merült és csak a legnagyobb horror rajongók tartják számon. A történet szerint egy átlagos család Kaliforniába tart. Balszerencséjükre lerobbanak a sivatag közepén. Ám a sziklás dombok mögött tartkózkodik egy torzszülött klán, majd egyesével lekaszabolják a család (majdnem) minden tagját... 

thehillshaveeyes12.jpg

Jelen esetben nem kell számítani egy kaszabolós filmre, ebben különbözik a remake-től. Sőt, kijelenthető hogy nem félelmetes, talán egy-két jelenet ahol érezni a feszültséget, de az akkor nem nagyon teljesült be Craven-ek. A torszülött kannibálok se hozzák azt a parafaktort mint a 2006-os remake-ben. Hísz, itt eléggé emberszerűek, ez alól talán csak Michael Berryman kivétel, aki egy súlyos betegségel jött világra, de valahogy néha az ő jelenléte is inkább komikus, mint sem félelmetes. 

Azért egyszer meglehet nézni 6/10

The Hills Have Eyes [2006]

Azok a táborát erősítem akiknek a technikailag sokkal profibb, és feszültséggel telibb feldolgozás sokkal, de sokkal jobban bejött! A film története a '77-es "klasszikus" horror alapszituációra épül: A semmi közepén egy családra rátör egy csapat torszülött. Ám jelen esetben ez egy nukleáris család, akik az Új-Mexikói sivatagban elvégzett radioaktív kisérlet eredményei... Tudom, furán hangzik, de nem az! Ez egy ízig-vérig horror.

tumblr_ndz8d8dlrk1rp0vkjo1_500.gif

Főhőseink szimpatikusak, és hamar szerethetővé válnak. Itt van Big Bob, a keménykezű ex-rendőr, a felesége a szószátyár, Ethel, a három gyermekük: Lynn, aki már maga is anyuka, Bobby, és Brenda, aki egyébként döbbenetes sírásokat produkált a lakókocsis jelenetnél. Na meg itt van, Doug, Lynn férje. Aki egy kisebb jellemfeljődésen is átesik a film végére. Meg két aranyos németjuhász kutya, bár a az eredeti be is szerepeltek. A Sziklák szeme a vonalat egy zseniális főcímmel indítja el. Ami egyszerre gondolkodtat el, és megijeszt. Jól fel van építva az atomszféra, ocsmány és könyörtelen gonoszok, és profi sokkeffektek! Ám a rengeteg vér után muszáj megemlíteni a filmvégi mini-drámát, mikor is az egyik torszülöttből előtör az ember, és szerencsére ez az érzelmesség nem válik a film kárára. 

Mindent egybevéve, a Sziklák szeme emlékezetes marad annak aki megtekinti! Jó szórakozást! 

10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr214515070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása