Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

A texasi láncfűrészes gyilkos visszatér - The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)

2019. február 09. - Terence Bird

tcm-tng-feat.jpg

Mivel a harmadik rész sem okozott osztatlan sikert így a legújabb verzió még jobban újraértelmezte a legendát. Bizonyos szempontból jó tett neki, viszont olyan otromba változtatásokon is átesett, ami milliók szívét törte össze. Nem véletlen, hogy ez volt a széria záróakkordja és innentől kezdve már jóformán csak remake-ekről beszélhetünk. A kezdés az erős vakukkal jó pont (elegáns tisztelgés), csak aztán az aktuális négy tinédzserünk hihetetlenül siralmas körülmények között esnek csapdába. Konkrétan egy féltékenységi rohamban a kis ribanc (öndefiníció) el kezd vadul száguldozni a középiskolától egészen a kietlen erdőbe. Aztán persze lerobbannak és tudjuk, hogy ki fog jönni segíteni...

A Család megőrizte ezúttal is Bőrpofát és az aszalódott aggastyánt - utóbbiról miért nincs több megemlékezés amúgy? Aztán ott van egy dekoratív nő és egy balfasz idézeteket ismételgető okostóni. Illetve a kötelező "azóta már sztár lett és nem hinnénk el neki ezt a szerepet" Matthew McConaughey is, ki legutóbb a Gyilkos Joe-val ismét megtalálta gyökereit. Szerepe szerint agresszív és elborult, meglepően jól áll neki. Még ha nem kicsit túl is játssza. Az ifjak között pedig látható "meg nem mondanád, hogy ez ő" Renée Zellweger, aki azóta ugye a Védtelen gyermekkel nosztalgiázott egy sort. Bár sikerül még párszor emlékeztetni minket a Nagy Elődre (húskampóra akasztás pl.), de alaposan földig rombolta a kultusz tartó pillérjeit. Egyrészt nem emberhúst esznek, hanem pizzát! WTF?! Ebből következik, hogy a gyilkosságoknál sem az ételszerzés a motivációs erő, hanem valami egészen más.. de azt hagyjuk, mert akkora baromság, hogy agyhúgykövet okoz.

A harmadik változás pedig maga Bőrpofa. Nos, belőle egy transzvesztitát csináltak. Ez mekkora ötlet! Ugyanis végre magyarázatot kapunk anti-hősünk bőrmaszk mániájára! Ugyanis így szeretne nő lenni! Ez pedig, a maga nemében egy kurva jó húzás, dacára is a bizarr harisnyáknak, rúzsos szájnak. Végre egy merész, mégsem a valóságtól elrugaszkodott újítás!

Sajnos azonban ez kevés a boldogsághoz, ugyanis ettől még a film elég gyenge. Forgatókönyvi hiányosságok itt is vannak (az egyik szereplőről megfeledkeznek, egy másik teleportál). Illetve az is gáz, hogy többet tudunk meg a halálra ítélt karakterekről, mint a "last girlről"... Meg eleve, kiveszett belőle az a bizonyos atmoszféra, ami az eddigiekben úgy-ahogy működött. Utóbbi azért is szomorú, mert a rendező részt vett az első rész megírásában is. Érdekesség gyanánt szerintem egyszer mindenképp érdemes rászánni magatokat.

 5.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr1714617620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása