Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Bőrpofa (2017)

A láncfűrész berozsdásodott!

2019. január 29. - Terence Bird

mv5by2iyotnmowetnjc1ns00mzbhltg5ndqtntk2yzbizmvlzmfixkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq_v1.jpg

Nyolcadsszora berreg fel a láncfűrész a poros texasi éjszakában. Most épp egy frissebb előzményfilmet kapunk az arcunkba, ami sajnos nem az a film amit Tobe Hooper és Kim Henkel bemutatott a 70-es években, nincs meg a téboly, a nyugtalanság, maga a hangulat ami lebilincsel, megigéz az elejétől a végéig. A mestermű összes folytatását lesepri a film kivéve az előbb említett 1974-es klasszikust és a 2013-as Ökörséget Örökséget. Hozzánk a létező legdurvább (?) korhatár besorolással érkezet a mozikba. Ami valljuk be, egy kissé eltúlzott. A lényeg hogy megszületett ez a prequel, sok-sok évnyi szenvedés után, ami inkább hajaz egy öncélú francia-gore horrorfilmre, mint egy láncfűrészes mozira, de lássuk mit hozott össze a Julien Maury és Alexandre Bustillo (Betolakodó, 2008) páros. 1965-ben, Texasban négy zavarodott és erőszakos tinédzser megszökik egy elmegyógyintézetből, és magukkal hurcolnak egy szép, fiatal ápolónőt is. Megindul utánuk a hajtóvadászat, amelyet a lánya halála miatt a bosszúszomjas helyi seriff (Stephen Dorff) vezet. Hamarossn előkerül a motoros fűrész is, és olyan borzalmak várnak a fiatalokra, melyek hatására egyikükből vérengző szörnyeteg válik, akit ma mindenki úgy ismer, a Bőrpofa. 

leatherface5_jpg.jpg

Jól hangzik a sztori? Arra következtetsz hogy akkor egy klassz kis filmmel van dolgunk? Sajnos nem. Ez a darab lóg ki a legjobban a láncfűrészes szériából. Bőrpofa sehol, a hangulat sehol, színészi játék sehol, talán csak a gore tudja megóvni a filmet, de sajnálatosan az is néha átmegy öncélúba, pláne a sikamlós hullaszexnél. A Texasi láncfűrészes rajongóknak az elvárásai persze az egekbe szöktek, pláne úgy hogy a 2013-as Örökség megcsorbította a Sawyer család hírnevét. Illet volna egy korrekt filmet rendezni a szeretett bőrmaszkos mészárosunknak. A történet adhatna egy kis feszültséget a mozinak, azonban a sablonos, papírmasé karakterek rontanak az összbenyomáson, na meg ugye az a nagy marhaság miszerint a láncfűrészesűnk nem is egy visszamaradott agybajos pszichopata, hanem egy átlagos tinédzser, aki ha kell, még érzelgősködik is... (most komolyan?!) Mit érezhetek a rendezők? Ha már a szereplőknél vagyunk, ugye van nekünk egy kis prédánk, a nővérke, aki egyáltalán nem egy szerethető figura, akár a másik pizítiv (?!) karakter, Dorff seriff sem. 

Szinte senkiről nem tudunk meg egy mondatnál többet. Nem is értem hogy viselheti ez a törmelék a Bőrpofa címet? Ez csak egy öncélú, kíméletlen, monoton francia roadmovie. Hiába a hangzatos cím, sajnálatos módon semmi köze az 1974-es filmhez és a folytatásaihoz, a gyilkos masinán, a láncfűrészen és a tébolyult családon kivül. Hiába érzed hogy egy köpésnyire van a film tőled, nem tanácsos a megtekintése. Nagyon erőtlen, legfeljebb amitől megriadsz az a színészi játék lesz, egyszerűen nem lehet ezeket a bohócokat komolyan venni. Ez nem a láncfűrészes mozi egyik darabja, ez egy hulladék. Szóval nyugodtan mehet a hulladéktárolóba. Közepesnél is rosszabb. Ne nézd meg! 

3/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr314597056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása