Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Bőrpofa: A texasi láncfűrészes mészárlás III. - Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III. (1990)

Még van jó pár rétegnyi bőr a képén!

2019. január 25. - Terence Bird

mv5bymfhmjlkotctnwu2mc00ymqzlwjmywmtztuynzm4ytu4odrhxkeyxkfqcgdeqxvymtqxnzmzndi_v1.jpg

Mivel a bőrmaszkos láncfűrészes figura továbbra is eladható volt, így ezúttal csak négy esztendőt kellet várni egy újabb folytatásra, ezúttal teljesen új bagázsal. Ami jót is tett a szériának, ugyanis bár ez sem kifogástalan, de messze nem nézhetetlen, mint a legutóbbi próbálkozás. Ismét rossz útra (szó szerint) tévelyedett fiatalokat láthatunk, egy testvérpárt. Akik vizitet tehetnek a pokolban, egy teljesen megújult Famíliában. 

Jól megérezték a készítők, hogy nem érdemes háborgatni a múltat, így voltaképpen csak a címszereplőt tartották meg, meg a jó öreg nagyapót. Melléjük egy nagyon sokrétű, ugyanakkor irgalmatlanul jól összerakott családot teljesült kiépíteni. Van itt ártatlan szemű szöszke copfos kislány, gégemikrofonos anyuka, perverz fiú és a jóképű. A köztük lévő interakciók fenomenálisak, tényleg úgy működnek mint egy igazi család. Akik embereket esznek. 

leatherface-texas-chainsaw-massacre-iii-ra-mihailoff-jennifer-banko.png

Bejött a számtalan tiszteletteljes pillanat: az elgázolt tatu egyértelmű jelzés, ahogyan a benzinkút neve is. Meg persze sok egyéb apróság. 

Sajnos hiába készült vágott és vágatlan verzió, utóbbi sem tartalmaz túl sok plusz részletet. Mondhatni ezúttal sem erőltették meg magukat vérontás terén. Ugyanakkor hiába a család újraértelmezése, lényeges újdonságokat nem találni. A képlet nem igazán fejlődőtt. Persze ez lehetne akár pozitívum is, de ennyi év távlatából azért elő lehetett volna rukkolni valami eredetibbel is. 

A színészekre nem lehet panasz. Az igazi szuvenír az azóta Oscar-díjas Viggo Mortensen (Gyűrűk ura-trilógia) és a horror-kultarc Ken Foree, aki azóta Rob Zombie filmjeinek a kabalája. 

A kivitelezés nem rossz, noha a sötét, homályos erdős jelenetekből túl sok van a kelleténél. Szegény direktornak meg sose jött össze a kiugrás, megmaradt a B- horrorfilmeknél és a folytatásoknál, illetve ezek furcsa kombinációinál (Mostohaapa 2, Gyilkos bábaok 4-5, Pumpkinhead II.) Egyszer mindenképp érdemes megnézni. 

7/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr5114588288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása