Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Rémálom az Elm utcában 2 - Freddy bosszúja (1985)

Freddy Krueger másodszora is lecsap!

2019. január 23. - Terence Bird

nightmare2.jpegA 80-as években energiára kapott a slasher hullám, s olyan filmeket tettek le az asztalra mint példaként a Péntek 13 (1980, tengernyi folytatással), Az erdei fantom (ő egyke, 1981) vagy a Rémálom az Elm utcában (s szintén seregnyi folytatása, 1984). Majd előszeretettel továbbvitték a véres-aprítos sztorikat, hol jobb, hol rosszabb formában. Számtalanszor volt az a helyzet hogy csak egy másolatot, koppintást sikerült kiadnia a rendezőknek a kacsóik közül, vagy teljesen másfelé vitték a komplett sztorit. Az előbbi volt a helyzet a Rémálom az Elm utcában első folytatásával, s sajnos ez kissé cefetül sült el. 

Öt éve már, hogy Nancy Thompsont rémálmok gyötörték az Elm utcában, s közben a házba új lakók költöztek. Jesse-t a beköltözés pillanatától kezdve rémálmok gyötrik, de a szülei aggódnak, azt hiszik, hogy csak a beilleszkedés nehézségei viselik meg a fiút. Jesse új barátnőjéhez, Lisához fordul, és lassan összeáll a kép az épület múltjáról és Freddy Kruegerről, akit már évekkel korábban meggyilkoltak. Hiába tudják azonban, hogy Freddy már nem él, a fiú úgy érzi, hogy a férfi sötét, titokzatos, gyilkos énje egyre inkább elhatalmasodik benne. 

mv5bmty0mjawotm0nv5bml5banbnxkftztcwotu5mdg0na_v1_sy1000_cr0_0_1524_1000_al.jpg

Igen, Freddy Kruegerből egy alakváltó démont csináltak. Mindez nem is lenne gikszer, ha ez az egész koncepció jól lenne kivitelezve, s nem lenne jelen az értelmetlen, töméntelen jelenetek áradata. Gondoljunk csak a tanórán lévő kigyós jelenetre, miért? Csak felesleges időhúzás. Az egész film jól kezdődne, de már ott kezd gyanús lenni a főszereplő srác, aki egyébként egy tehetségtelen balfácán, pancser. Nagyon idegesitő volt az egész film alatt, csak rikoltozik mint egy kiscsaj, utána pedig verejtékes fejjel vág kétségbeesett pofát. 

Úgy telle van pakolva a film rengeteg fájdalmasan szar, romantikusnak szánt jelenettel, hogy végig az arcomat kapartam. Miért? Komolyan, néha úgy éreztem mintha egy érzelgős tini-drámát néznék, pár tehetségtelen "színésszel". 

Az akció nagyon kevés, Freddy pedig alig van jelen a monitoron. Pozítivumként azonban fel lehetne sorolni a film elején lévő buszos jelenetet, mikor megnyílik a busz alatt az alvilág, és ide-oda libeg a jármű. Na az, frenetikus! Meg még akad egy-két érdekes, fantáziadús eset a filmben, de ennyi, ezekben ki is fárad a pozítivum jelző. 

Összeségében kissé meglepő a minőségcsökkenés az első részhez képest, de mondhatjuk hogy a jó hangulatáért, s pár remek jelenetért érdemes megnézni, azonban ha nem szeretnél egy suta nyomit szenvedni és rikácsolni egy egész film alatt akkor inkább nézd meg az első részt, jobban jársz! 

6/10 

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr4514584024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása