Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Ismeretlen hívás (2006)

Ne vedd fel a telefont!

2019. január 22. - Terence Bird

ismeretlenhiv.jpg

Hollywood feldolgozás lázban égett a 2000-es években. 2006-ban egy régi klasszikust porolt le egy horrortémában cseppet sem jártas fiatalember, Simon West (Lara Croft: Tomb Raider, Con Air - A fegyencjárat). A modernizált változat elég vérszegény és lomha lett, de még így is mondhatjuk hogy egy korrekt filmet dobott össze, nekünk horror-rajongóknak. 

Jillnek zsebpénzéből kell állnia a telefonszámláját. Ezért bébiszitterkedést vállal a mindentől távol eső házban. Miután a házaspár lefektette a gyerekeket, és szórakozni ment, Jill bezárja az ajtót, bekapcsolja a riasztót, és felfedező útra indul az épületben. Egyre-másra telefonhívások zavarják meg a nyugalmát, az idegen hang minduntalan azt kéri, hogy nézze meg a gyerekeket. Jill pánikba esik, majd félelme rettegésbe csap át, amikor kiderül, hogy a hívások a házból jönnek. Nincs más választása: föl kell vennie a harcot az arctalan idegennel, ha a gyerekekkel együtt meg akarja élni a reggelt. 

266.jpg

Sokaknak rögvest a Sikoly ugorhat be, az alapszituáció által. Telefonos arctalan zaklató, fiatal zsenge leányzó, vagy a titokzatos gyilkosságok. A film alatt végig érezni azt az érzületet hogy valaki szemrevételezne. Kezdesz ingerült lenni, a szíved pedig egyre jobban kalapál. S a rendező mindezt megfejeli azzal hogy gyerekeket is tesz a filmjébe (mondjuk, jóhogy, hísz egy bébicsősz vérfagyasztó kalandjait követhetjük végig...). Ugye így minden szépnek, jónak hangzik? De sajnos semmi sem kifogástalan. 

Például a film háromnegyedéig alig alakul a hősnőnk sorsa. Csak egy félkegyelmű pszichopata zaklstja mobilon. Liheg meg szüntelenül megkérdi hogy megnézte-e a gyerekeket, ami azért elég zavaró. De hála eltörpül ez a kis baklövés pár igazán remek jelenetnek köszönhetően, például, Jill, a főhősnő sérója szépen beakad egy üvegajtóba, amit pedig az inzultáló pszichopata ki is tép, s a hajcsomót szépen elmaszatolja a párás üvegen. Sok-sok lebilincselő és felejthetetlen jelenet van jelen az egész filmben. 

Klassz kis mozi, amit számtalanszor elővehetsz egy unalmas másfél-órába. Nagyszerű kikapcsolódást fog nyújtani, s ne menjen ki a fejetekből, ha valaki idegen számról hív ne vedd fel, mert ki tudja lehet te is részese fogsz lenni egy ilyen hátborzongató macska-egér játéknak.

8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr9414582670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása