Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Amerikai Horror Story: Rémségek cirkusza (2014)

Szörny show

2019. január 22. - Terence Bird

american-horror-story-freak-show_1.jpg

Coven csalódást keltő, de szórakoztató évadja után nagyon-nagyok voltak az elvárásaim, s nyugodtan mondhatom hogy sikerült túlszárnyalni (Azt a tényezőt tudni kell minden kezdőnek hogy ez egy antológia-sorozat, vagyis minden évad más-más horrorisztikus momentumot veséz ki). Amikor fellibbentették a fátylat, hogy a következő évad fő szála egy cirkusz körül fog forogni (azonbelül szörnyszülött show), nagyon felspanolt lettem, és holtbiztos is voltam benne hogy ez lesz a készítők legmegosztóbb témaválasztása az összes közül. 

A sorozat története most az 1950-es években Floridában játszódik. A történet egy furcsa cirkuszi társaságról szól, amiben torz emberek szórakoztatják a közönséget. A sorozat középpontjában a társulatban és az őket meg nem értő normál emberek közötti konfliktusok, cselszövések és morbid dolgok állnak. 
n7o8owg0rqtl94zt8tij3cmuc4x.jpg

Mondhatjuk hogy ez volt az eddigi legkeserűbb, legkimértebb, legizgalmasabb évad mind közül. Jessica Lange pedig nagyon jól hozta a szeretethiányos, gonosz, féltékeny, reflektorfénybe vágyó Elsa Mars-ot. De nem kulloghatunk el Finn Wittrock mellet sem. Az a fiú akkora nagy színjátszást csapatott ebben az évadban, hogy az valami szavakba nem önthető, de komolyan! Olyan jól hozta az öntelt tébolyult karaktert, hogy az valami hihetetlen. 

A szörnyszülöttek egytől-egyig jól megkülönböztethető, szeretetreméltó (nem mindegyik...) karakterek. Engem például megvett kilóra Pepper (Naomi Grossman) és a múltja, háttérsztorija. Itt van a hátborzongató, hajmeresztő gyilkos bohóc, Twisty akinek szintén nagy kedvenc lett a regéje, nagyon parádés, és egyáltalán nem erőltetett, izzasztó. 
11d552b0-378f-0132-0a34-0eae5eefacd9.png

Ez az évad valamiért szétrobbanásig a kedvencem lesz, lett. Sajnos jobb létre szenderült a forgatás után két szörnyecske (!) pár hónap eltérésel (az egyik műtéti komplikációk, a másik pedig egy autóbaleset során)... nyugodjanak békében! Nagyon jó erőben lévő és intenzív évad, kifogástalan színészekkel. Egyértelmű hogy: 

10/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr9014581828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2019.01.22. 15:38:59

Gyenge évad egyszer nézhető. A második és a hetedik a legjobb.
süti beállítások módosítása