Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Halálos kitérő 1-2 (2003, 2007)

A kannibál mutáns téma mindig jó!

2019. január 19. - Terence Bird

wrong-turn-eliza-dushku-1965897-1280-1024.jpg

A Halálos kitérő első része adta meg a kezdőlökést a később hatrésszessé duzzadó franchise-nak. A sztori nem túl komplikált, mint soha egy ilyesmi slasher-nél. Chris állásinterjúra indul, mikor bekerül egy dugóba. Hogy elkerülje a késést, úgy dönt, átvág a hegyeken a járatlan kerülő úton. Az úton haladva karambolozik egy másik autóval. Chris és a másik autó utasai együtt indulnak el, hogy segítséget hívjanak. Hamarosan azonban nekik maguknak lesz szükségük segítségre. Furcsa idegenek támadják meg és veszik üldözőbe őket, akik emberi húsra éhesek.

wrong-turn.jpg

Semmilyen extra ötlet, mégis kifejezetten szórakoztató. Nem kell fél órát várni arra, hogy történjen valami és ez önmagában jó pont. A mutánsok pedig kellően ocsmányak. Bár a pozitív karakterek egyáltalán nincsenek kidolgozva, a színészi játék pedig egyenlő a nullával, de mégis nagyon szórakoztató. Hogy mi a titka? Talán az hogy ez egy nagyon izgalmas túlélőhorror, remek hangulattal, kivételes gyilkosságokal. Ez pedig pontosan elég egy slasher-hez: izgalom, remek mészárlás, és ocsmány; degenerált elmebeteg(ek)...

mv5bodhhmwzjywitzjcyny00yje1lwewmgetmgm1yjrlotgwndg2xkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq_v1.jpg

A Halálos kitérő egy akár többszöri megnézésre is alkalmas film. Úgyhogy aki szereti a pörgős, az ember agyát nem leterhelő horrorfilmeket, bátran tegyen vele egy próbát. Legalább szerzel vele egy jó, figyelemfelkeltő másfél órát.

8/10

489a9603830346d1ed7b5cc1a897023e.jpg

Négy évet kellett várnunk arra, hogy megérkezzen a folytatás. Már kevésbé sikerült jól, de mégis még ez a nézhető kategória. A Földet apokalipszis pusztította el. A néhány túlélő Nyugat-Virginia sűrű erdőségében talált menedéket a pusztulás elől. Ha életben akarnak maradni, csak magukra számíthatnak. Azt persze Nina, Jake és a többiek sem gondolták komolyan, hogy mindezt szó szerint kell érteni. Ők egy különleges valóságshow szereplői, melynek házigazdája a veterán Dale Murphy ezredes. A csapat tagjai hamarosan rájönnek, hogy nem csak a kiszavazás miatt csökken a létszám, gyilkos erő munkálkodik a háttérben. A környék a belterjes család vadászterülete, ahol nekik jutott a vad szerepe. 

369.jpg

Akkor kezdeném a negatívumokkal: a film képi világa meglehetősen erőtlen, a karakterek ellenszenvesek, és teljeséggel hidegen hagyott, hogy most melyik fog elhalálozni, a mutánsok maszkja pedig nagyon silány minőségű. Azért, akadnak pozitív dolgok is: Magyarázatot adnak arra a filmben, miért is lettek mutánsok a gonoszok, rengeteg változatos, korrektül kivitelezett haláljelenetet látunk, és jó sok a gore! Pláne az első részhez képest. 

22151_1497630759_0539.jpg

Csak egy kis észrevétel: Egyébként a gyilkosok nem feltámadtak az első rész után, hanem csak kiderült, hogy a környéken vannak még rokonok... Sajnos a rendező a feszültséget jól kidobta a francba és jött maga a húsdaráló, humorosan beteg jelenetek sokasága. Egy-két jelenetnél mosolyra torzult a szám széle, főleg a mutáns szexnél, szülésnél...

wrong_turn_2_4.jpg

Mindent összevetve egy kissé gyengébb, de mégis egy korrekt folytatást láthatunk. Egy jó pár emlékezetes, beteg, megmosolyogtató jelenetel. Egyszeri nézésre alkalmas, de sajnos kissé igénytelen lett, mondjuk úgy hogy igénytelenül szórakoztató! Bünős élvezet. 

6.5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr6614571654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása