Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Magasfeszültség (2003)

Francia, gore, slasher

2019. január 18. - Terence Bird

45815_64.jpg

Alexandre Aja, akit sokan a 21. Század horror zsenijének tartanak, 2003-ban megalkotta a Magasfeszültség című filmet, amelyben csak úgy sorjáznak a kreatív, és a pattanásig feszült, emlékezetes jelenetek. És kijelenthetjük hogy az utóbbi évtized egyik legjobb slasher horrorjává nőtte ki magát. Marie (Cécile De France) és barátnője, Alex (Maïwenn Le Besco) egyetemisták. Két szemeszter közötti szünetben vidékre utaznak, hogy meglátogassák Alex szüleit. A ház a semmi közepén áll. A két barátnő nyugovóra tér, de már az első éjszakán egy rejtélyes sorozatgyilkos (Philippe Nahon) tör rájuk, aki könyörtelenül lemészárolja Alex családját, majd csapdába csalja Alexet, s megbilincselve magával viszi. Marie-nek életveszélyes macska-egér játék után sikerül megmenekülnie. A rendőrség tehetetlen, így Marie ered a barátnőjét magával hurcoló gyilkos nyomába. 

haute-tension-aka-high-tension-2003.JPG

A Magasfeszültség volt az első olyan film, ami elindította az úgynevezett extrém új hullámos francia horrorfilmeket (A betolakodó, Mártírok, Határok) A történet nem agysebészet, de mégis gondolkozásba kezdesz, és minden szereplő (ez nem tudom hogy mennyire spoileres, de ha nem láttad a filmet ne olvasd tovább!) kezd gyanús lenni. A film mind feszültségben, mind a kegyetlenségbe magasra rakta a lécet. Voltaképp egy lidérces trancsírozos filmről beszélünk, de mégsem tucattermék. Na most jön az óriási SPOILER! Számomra legelfogadhatóbb indok, hogy a leszbi szőszi csaj, Marie képzeletében játszódik szinte az egész történet, a valóság pedig a végén az örűltekháza. SPOILER VÉGE!

mv5byznkmdu0mgutotqyos00zdlklwi0mmitnzm4zjuwymywodg1xkeyxkfqcgdeqxvymjuyndk2odc_v1_sy1000_cr0_0_1485_1000_al.jpg

A Magasfeszültség egy jó horror, már-már tökéletes, pár apró hibától eltekintve. A színészi játékra nincs panasz, igazán tehetséges nők, a rendezés zseniális, a gyilkos pedig kellően hátborzongató. A csavar se piszkálta a csőrőmet. Aja ezután inkább remakekbe mutatta be a tehetségét (Sziklák szeme (nagy kedvenc), Tükrök) Remélem meghoztam a kedveteket megnézéshez, jó szórakozást!

9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr6514571298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása