Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

Rec 1 (2007) Rec 2 (2009)

Éééés... FELVÉTEL

2018. december 26. - Terence Bird

51.jpg
A címet eltalálták. Nem lett túlbonyolítva. Egyszerű és jó. De a film. Nekem már az megér egy piros pontot ha egy kamerás az egész film. És az a bizonyos piros pont mindig ott világít a kamera felső sarkában.
A történet mint minden zombis horrorfilmben, adott. Elindul egy fertőzés, és menekülnek előle, de hiába. Viszont ebben a filmben egy kicsit többről van szó. Legjobb ha az elején kezdem.
Egy 2 fős tv stáb elindul a tűzoltókhoz, hogy dokumentálja egy napjukat a felkeléstől a lefekvésig. Az várható, hogy unalmasnak indul. De egyszer csak megszólal a sziréna. Riasztást kaptak egy társasházba egy idős asszonyhoz aki egyfajta veszettségi tüneteket produkál. És nem is lenne probléma ha ez a nő nem harapna meg egy rendőrt. Ugyanis ezzel elterjed a fertőzés. Szaladnak, sikítoznak, közben kiderülnek dolgok, hogy konkrétan hogyan is indult a fertőzés. Muszáj mozgásban maradniuk, hogy túléljék, és ezt mind a házon belül.
A végére csak a riporternő és az operatőr maradnak életben. Próbálnak kijutni úgy hogy hátha a legfelső lakásban valahogy kijuthatnak a tetőre.
De amit ott találnak nem kedvez nekik.

12_10_rec_big_1000_420_90_c1.jpg
Az ember azt hinné, hogy mindvégig egy zombis horrort néz, egészen addig amíg be nem teszi a második részt. Ott már több kamera szemszögét is megnézhetjük. Egy csapat kommandóét, és pár fiatal tiniét is.
A kommandós csapattal tart egy ember is aki orvosnak adja ki magát, közben pedig pap.
Mi van? Minek ide pap? Nos, kiderül, hogy nagyon is kell ide, mert ő tudja, hogy ki a nulladik beteg. És próbálja megtalálni. Mert a fertőzöttek által tud kommunikálni. És félnek a feszülettől is.
Na tessék. Az ember azt hinné ha egy zombis filmet néz, nem tudnak belekeverni démont vagy valami szellemet. Kiderült. De. Ez egy fantasztikus egyvelege a Slasher és a misztikus/démonos horrornak.
Kinek mi tetszik. Habár a filmek fényei nem a legjobbak, de viszont beleillik az atmoszférájába. A Színészek kellően jól hozzák a pánikba esést és az őrültség határát.

09rec2span-1-articlelarge.jpg
Viszont készült belőle harmadik és negyedik része is. De a kedveteket nem akarom elvenni tőle. Aki kíváncsi rá nézze meg. Szerintem csak az első két részről érdemes beszélnem.
És a végére pár kis érdekesség a filmekről.
-Az első részben az operatőrt Pablo Rosso alakítja, akinek nem írták át a nevét a filmben,mert úgy gondolták úgy hitelesebb ha a saját nevét kiáltják.
-A társasházban ahol forgatnak minden reggel kiöntötték a művért amíg forgattak. És minden este felszedték. Majd másnap kezdték előröl.Mivel valóban laktak ott emberek. És egy pár lelkes lakó még statisztált is.
Nekem nagyon tetszik mind a két film. Nézd meg és döntsd el te is.
8/10

rec.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr5214515466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása