Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klasszikus horrorfilmek kritikái! ;)

CreepyPark

AZ (2017)

Avagy Pennywise visszatért

2018. december 24. - Terence Bird

az-5-800x445.jpg

Ki ne ismerné Bill Skarsgård által megformált gyilkos bohócot? 2017-ben nagyon felkapta a fejét Stephen King által kitalált karakter. Ismét.Hiszen 1990-ben Tim Curry által már egyszer megismerhettük Pennywise célját és brutalitását.Leszögezem ,hogy nem olvastam a könyvet. Jómagam realista vagyok.Elismerem ha valami jó. Bár egy film feldolgozás nem tartozott közéjük. Ha látok egy feldolgozást, rögtön arra gondolok hogy: "Na mi van? Nincs több ötlet? De mindig adok esélyt.Főleg amikor megláttam a rendező nevét. Andy Muschietti. Kicsit bizakodtam, hiszen a Mama című film jutott eszembe először.Nem lesz egy klasszikus de nem is rémes.Ezzel vágtam bele a film nézésébe.2017-ben fejlődött annyira a technika, hogy elérjék azt,hogy a néző borzongjon.És talán ez volt az első olyan film amiben a legkellemesebben csalódtam.Bill alakítása pedig csak hab a tortán. Valami hasonlót és mégis teljesen mást hozott a filmvászonra.Olyannyira, hogy akár a való életben is el tudnám képzelni őt így.És azt kell hogy mondjam,jobb, még Tim Currynél is.Persze a 90-es években akkor az volt a max amit kihoztak a karakterből, és az egész filmből és azért marad klasszikus. Hatalmas tisztelet jár Timnek, hogy bemutatta Pennywise-t. Így átadhatja a stafétát méltó utódjának.Persze ne feledkezzünk meg a többi színészről is,akik szintén jól hozták a figurát. Akik mind gyerekek.Habár az új Pennywise-nak a ruházata nem nyerte el a tetszésemet.Így valahogy beleolvad a környezetébe (akármennyire bután is hangzik)
Viszont az egyensúly tökéletesen jelen van a filmben. Hihetetlen, de az által, hogy gyerekek szájából hangoznak el a vicces mondatok, sokkal jobban ütnek mint egy felnőtt szájából.Noha vannak benne hibák, nem tagadom. Számomra viszont ezek olyan hibák amik szinte majdnem minden filmben jelen vannak,Gondolok itt arra amikor csak lötyög a film és semmi érdekes nem történik.
A történet maradt a régiben. Derry városában sorra tűnnek el a gyerekek. Viszont az utolsó eltünés volt a csepp a pohárban. Ugyanis a kisfiú bátyja mindenáron meg akarja találni kisöccsét és szentül hiszi hogy nem halt meg. A Sztori pedig innen érdekes. De nem árulom el ha még nem láttad a filmet,bár kizárt hogy nem láttad ha csak nem egy barlangban élsz ;)

Pont elég a vér mennyisége, az ijesztgetés és a játékidő.De miért is ennyire jó film ez? Mert jók a színészek?Mert főleg gyerekek az érintettek?Vagy csak maga a bohóc ami ijesztő?Nos, nézd meg a filmet, és meglátod.

Ha igazán jó filmre vágysz ezt a filmet ajánlom. 

Az én értékelésem 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://horror-park01.blog.hu/api/trackback/id/tr9414513168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása